Zo krijgt u een nieuwe taal snel onder de knie

Zo krijgt u een nieuwe taal snel onder de knie

Beeld u eens in: u kunt uzelf in elk land waar Spaans gesproken wordt verstaanbaar maken, in Parijs vraagt u moeiteloos de weg en ook voor een woordje Russisch draait u uw hand niet om. Helaas is dit voor velen slechts een droom en heeft niet iedereen een talenknobbel. Maar hoe zorgt u er dan toch voor dat u snel een nieuwe taal onder de knie krijgt?

Goed luisteren is van belang

Het oppakken van een nieuwe taal gaat een stuk gemakkelijker als u het regelmatig om u heen hoort, een vakantie en taalreis in één zou hiervoor een goede optie zijn. Ook het opzoeken van de taal in het dagelijks leven is cruciaal: luister naar radiozenders, bekijk televisieprogramma’s en bezoek internetpagina’s in de desbetreffende taal. Zorg ervoor dat u van het begin af aan actief met de taal bezig bent, zodat u de taal snel onder de knie krijgt.

Verdiep u in het land waar de taal gesproken wordt

Spaans leren als u niets met Spanje heeft zal meer moeite kosten dan wanneer u een groot Spanje-liefhebber bent. Om een taal snel te beheersen is een goede achterliggende gedachte voor het aanleren van de taal cruciaal, omdat u dan een werkelijke reden heeft om veel tijd en energie in het hele proces te steken.

Geduld is een schone zaak

Het beheersen van een onbekende taal heeft u waarschijnlijk niet zo één-twee-drie onder de knie, waardoor u niet binnen een paar weken de taal van de liefde vloeiend spreekt. Wanneer u dit proces wilt versnellen moet u iedere dag met de taal bezig zijn. Kies er bijvoorbeeld voor om iedere week een X aantal woorden te leren, om zo te zorgen dat u zich blijft ontwikkelen. Hoe lang het ook duurt: u beheerst de taal op een gegeven moment echt wel. Geduld is een schone zaak!

Overwin uw angst

Zodra u begint met het leren van een nieuwe taal zult u veel fouten maken, wat heel logisch is. U moet dit dan ook niet zien als iets dat het gehele proces in de weg staat. Wees tijdens het leerproces juist niet bang om de mist in te gaan: van je fouten kan je leren!

Gaat het leren van de onbekende taal goed? Maar merkt u dat u het nog niet volledig onder de knie heeft? Ga dan nooit zelf met een schriftelijke vertaling aan de slag, de kwaliteit van een vertaalde tekst is namelijk van groot belang. Heeft u toch een bepaalde tekst die dringend vertaald moet worden? Wij nemen deze zorg graag voor u uit handen. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beoordeling door klanten: 9.0 /10 ­ 69 beoordelingen